Mediabeleid Scouting Ravels

Scouting Ravels hanteert een streng media beleid omtrend foto's en filmpjes gemaakt door de leiding, leden en simpatisanten. Deze worden hier kort besproken.

privacy

Als jeugdbeweging proberen wij de privacy van onze leden te beschermen, tevens proberen wij te laten zien wie “Scouting Ravels” is. Al onze media is gemaakt met het doel om herinneringen vast te leggen van een geweldige tijd bij onze jeugdbeweging. Echter zijn er gevaren gekoppeld aan het digitaal beschikbaar stellen van foto's op het internet.

Door het spijtige nieuws over de verspreiding van foto's van jeugdbeweging (link1, link2, link3) in 2018 is er in dat jaar ook een robuust privacy systeem ingebouwd in ons fotoalbum systeem. Met deze aanpassingen proberen we onze leden en leiding te beschermen tegen ongewenst gebruik van onze publicaties.

Concreet:

  • Alle foto's op onze website zijn enkel beschikbaar in 250 en 673 pixels breed met een verminderde kwaliteit.
  • Het downloaden van de originele bestanden is enkel mogelijk met een geverifieerde Scouting Ravels gebruiker.
  • Door de tijd verdwijnen de orginele foto's uit onze website, deze kunnen op verzoek nog wel worden doorgestuurd.
  • Foto's waar onze leden en leiding kwetsbaar op staan beschermen we extra door deze enkel beschikbaar te maken met een geverifieerde Scouting Ravels gebruiker.
  • Wij loggen het aanspreken van de orginele foto's, dit gebeurt meestal bij het downloaden. Hierdoor weten we wie de foto's heeft gedownload mocht dit ooid nodig zijn, hier kunnen we niet standaard aan.

Wat is “kwetsbaar”?

  • Het gaat hier vooral om foto's van water activiteiten en de slotactiviteit “verwen je lijf” op het eind van het jaar. Alle foto's waar een lid/leiding op staat zonder bovenkleding zien we als kwetsbaar. Dit kunnen echter leuke foto's zijn waardoor we deze wel beschikbaar stellen aan onze leden.

Autheursrechten & portretrechten

Wat en wie?

De autheursrechten van de digitale media is van de fotograaf, de fotograaf heeft afstand gedaan van alle documente die zichtbaar zijn op onze website en op andere publicaties van de scouts.

De portretrechten komen toe aan de personen die herkenbaar op de documenten staan, dit heeft niet enkel betrekking tot het gezicht. Via de inschrijving krijgt Scouting Ravels toestemming om deze foto's te mogen publiceren & beheren in scouts context.

meer info

Zelf foto's versprijden

Het downloaden van de documenten op onze website is toegestaan voor leden en hun ouders, deze mogen in privé kringen gebruikt worden. Voor het versprijden online is toestemming nodig van houders van het portretrecht. Meestal is dit geen probleem, houd wel rekening met “kwetsbare” documenten.

Versprijding door de scouts & toestemmingen

De Scouts versprijd deze documenten via de website, facebook, instagram en via Youtube. Ook wordt de media geplaatst in reclame & info boekjes voor en door de scouts.

Specifiek verkregen toestemmingen

Christophe Van Dooren heeft toestemming alle media te mogen gebruiken en versprijden in scouts context.

Acties

Scouting Ravels probeert acties te nemen indien zij van mening zijn dat dit nodig is.

De foto's lijken niet op volgorden te zitten.

Ons fotoalbum (en archief) is zwaar afhankelijk van de klok van het toestel waarmee de foto's zijn gemaakt, we gebruiken deze om de bestandsnaam aan te maken (YYYY-MM-DD_HH-MM-SS_????.JPG). Indien de klokken niet juist staan kan het gebeuren dat foto's fout geplaatst worden. Ook foto's waar deze datum's niet in zitten worden manueel aangepast, hier kunnen fouten in zitten.

Wie maakt deze bestanden?

De foto's op onze website, sociale media & publicaties worden voor een groot deel gemaakt door de leiding, af en toe door kookouders en zelden door leden. Alle foto's worden verzamelt door de webmaster voor ons archief en een selectie hiervan wordt online geplaatst.

Waar worden deze gebruikt?

  • Het grootste deel wordt gebruikt op de website https://scoutingravels.be
  • Van deze bestanden worden compilaties gemaakt en beschikbaar gesteld via onze website (hosting op youtube.com) en afgespeeld op het mosselfeest.
  • Een aantal bestanden vinden hun weg via de sociale media kanalen van Scouting Ravels waaronder Facebook en Instagram.
  • Natuurlijk ook in het 3 keer per jaar uitgegeven boekje “de klepper” (eveneens beschikbaar op de website).

Opgelet: De webmaster is enkel verantwoordelijk voor het media gebruik op de website, niet voor sociale media en (al dan niet) digitale publicaties.

Ik zie geen filmpjes?

Dat klopt, ons fotoalbum systeem en onze hosting ondersteunt geen verwerking van video bestanden. Deze kan u soms terug vinden op youtube of in de “videozone” op onze website onder “media”.

Hé ik zie niet alle foto's?

Dat kan kloppen, zie privacy voor meer info.

Hoe lang blijven de foto's online staan?

Op het moment van schrijven is er geen levensduur gekoppeld aan de album's op de website, de orginele verdwijnen na een tijd. Dit kan altijd veranderen.

Wat als ik niet blij ben met bepaalde foto's?

Wij maken en publiceren foto's als herrienering van een geweldige tijd bij onze scouts. Alle foto's worden bekeken voordat we ze uploaden naar onze website. Mocht het zijn dat u niet blij bent met een bepaalde foto, dan willen we alvast laten weten dat dit zeker de bedoeling niet is. Je kan de webmaster altijd aanspreken of er een mail naar sturen via contact, hij zal spoedig de nodige stappen ondernemen.

Kan ik de orginele bestanden krijgen?

Niet altijd,

We proberen zoveel mogelijk foto's op onze website te houden maar onze opslagruimte is niet onbeperkt. Hierdoor wissen we van de oudste foto's de originele van de website. Niet getreurd we hebben alle foto's offline nog in ons archief zitten.

Mensen die niet zijn ingelogd kunnen geen orginele downloaden
Mensen die wel zijn ingelogd kunnen de bronbestanden downloaden door op de foto (grote) zelf te klikken indien de originele niet verwijderd is vanwege ouderdom. Mocht dit wil het geval zijn neem je best contact op met onze webmaster.

Geen antwoord op je vraag?

Neem contact op met ons :)

Afdrukken/exporteren